A training

Je hondje is gepokt en gemazeld in de C en B onderdelen en nu ben je toe aan het grote werk, het A niveau !Labrador
Wanneer je hond het A niveau heeft bereikt kan je op een ORWEJA KNJV proef na het succesvol afronden van de C en B onderdelen ‘opgaan’  voor A!
Om het felbegeerde A diploma te verkrijgen moet je hond dus de 8 onderdelen met een voldoende afsluiten waarvan het gemiddelde cijfer van de apporteer onderdelen minimaal een 7 moet moet zijn, vervolgens mag je opgaan voor de resterende twee onderdelen :
– Dirigeerproef te land
– Apporteren van een verre loper over breed water, ook wel Sleep genoemd

DirigerenMochten deze oefeningen door de 3 keurmeesters als voldoende worden beschouwd heb je het A diploma dik verdient !
De trainingen zullen vooral geënt zijn op het lopen van (lange) lijnen en het afstoppen op de fluit. Vervolgens ga je ook leren je hond goed links en rechts te sturen op het veld.De afstanden worden gaandeweg groter en uiteindelijk moet je je hond op verschillende terreinen tussen de 100 en 150 meter feilloos kunnen dirigeren naar het stoppunt en uiteindelijk het apport!
Omdat alleen het trainen van lijnen niet motiverend werkt voor hond en baas worden de A onderdelen afgewisseld met meervoudige oefeningen.